Biljettsläpp i augusti.
To 6.11.2025, 20:00-21:00, MDT Studio 1
Lö 8.11.2025, 18:00-19:00, MDT Studio 1
Sö 9.11.2025, 15:00-16:00, MDT Studio 1
Ti 11.11.2025, 20:00-21:00, MDT Studio 1
To 13.11.2025, 18:30-19:30, MDT Studio 1
Lö 15.11.2025, 19:30-20:30, MDT Studio 1
Sö 16.11.2025, 15:00-16:00, MDT Studio 1
Både sjuk och frisk, varken levande eller död, både protagonist och antagonist, varken förövare eller offer, både monster och skräckdrottning, varken begär eller avsky, både splittring och eufori.
shivr är ett solo gjort med “body horror” estetik av koreografen Ar Utke Ács. Verket porträtterar den fiktiva karaktären shivr, sammansatt som en mosaik av levda erfarenheter. Genom shivr undersöker föreställningen den kroniskt sjuka kroppen som en icke-binär position och en världsskapande kraft, med utgångspunkt i en queer, sjuk kropp snarare än i en ännu ej funktionsvarierad kropp-själ. Verket synliggör det osynliga i den sjuka dansande kroppen och den process där röst växer fram genom förkroppsliggande snarare än didaktik. shivr rubbar föreställningen om kroppen som en enhetlig helhet och jaget som något stabilt och sammanhängande.
Föreställningen använder “body horror” som uttryck för den kroniskt sjuka erfarenheten, där skräck och fasa kan vara en reaktion på förändringarna i den egna kroppen såväl som de stigman som möts i omgivningen. shivr gör anspråk på komplexiteten i att samtidigt förkroppsliga både och, varken eller – i en och samma kropp.
shivr är ett skymningsväsen. Lever mellan världarna av sjukdom och friskhet: odödlig i ständig process. En spricka i din porslinspolitik.
Ar Utke Ács arbetar som konstnär inom samtida dans och med en utvidgad förståelse av koreografi. Hen arbetar med kroppens poetik och politik i skärningspunkterna mellan performance, dramaturgi, text, installation, sociala koreografier och det imaginära. Särskilt fokuserar hen på mothegemoniska strategier och organisering utifrån queer och crip skrivande samt levd erfarenhet. Ar är baserad i Stockholm och Köpenhamn, har en kandidatexamen i dans och performance från Stockholms konstnärliga högskola och är en del av studiokooperativet Dance Cooperative och höjden studios (SE). Ar har samproducerat verk i samarbete med Dansehallerne, MDT (SE) och BIT Teatergarasjen (NO), och har presenterat sitt arbete i sammanhang såsom Baltic Circle (FI), Open Out/Tromsø Kunstforening (NO), Index Art Foundation (SE) och Charlottenborg (DK). Mer information här.
Fryd Frydendahl är en dansk bildkonstnär och fotograf som delar sin praktik mellan Hvide Sande och Köpenhamn. Frydendahl tog examen från Fatamorgana 2006 och från The International Center of Photography 2009. Hon har gett ut flera böcker och ställt ut brett, bland annat med separatutställningar på V1 Gallery, Politikens Galleri och Baxter Street Gallery vid The Camera Club i New York. Frydendahl representeras av V1 Gallery i Köpenhamn och LINKDETAILS i Stockholm. Utvalda verk finns i samlingarna vid Statens Museum for Kunst, National Foto Collection, Det Kongelige Bibliotek, Kunstmuseum Brandts och Ny Carlsbergfondet. Fram till sommaren 2025 är Frydendahl rektor för Fatamorgana – Danmarks fotoskola.
Sofie Winther är en tvärdisciplinär konstnär vars arbete spänner över skulptur, installation, performance och video. Med utgångspunkt i personliga erfarenheter som mamma och ett intresse för teman som släktskap, arbete och makt, blandar hon traditionellt hantverk med innovativa teknologier. Winthers praktik utmanar gränsen mellan konst och funktion och skapar verk som väcker dialog om samhällsstrukturer och global konsumtion. Puer Parasitus, grundat 2021 av Sofie Winther, är ett projekt i gränslandet mellan mode och skulptur. Det har vuxit fram ur ett intuitivt, tredimensionellt förhållningssätt till textila material och återbrukade objekt. Projektet utmanar konventionella gränser genom att dekonstruera och rekonstruera vardagsföremål till immersiva verk som ifrågasätter konsumtion, egenmakt samt köns- och maktroller i samhället. Winther är baserad i Köpenhamn och har utbildat sig i bildkonst vid Gerrit Rietveld Academie och Det Kongelige Danske Kunstakademi.